Korece Keliemeler A - Serisi

Eğer Kore ile ilgileniyorsanız Kore kültürüne ait belli başlı bazı kullanılan kelimeleri ve anlamlarını bilmeniz gerekiyor. Peki bu kelimeler neler, ne demek biraz bahsedeyim.


안녕하세요와! (Annyeonghaseyo!)

Aegyo 애교: Oyuncuların veya idollerin fanlarını etkilemek için aşırı sevimli ve masum davranması. Genellikle böyle aşağıdaki resimdeki gibi bir poz erkek veya bayan idoller tarafından yapılır.

Aigoo 아이고: Bu kelime hayal kırıklığını göstermek için kullanılır. Bizdeki ”ah be çocuğum!” veya ”hay allahım yaa!” deyimleriyle eşdeğerdedir.

Ajumma 아이고: Orta yaşlı evli kadınlara denilir. Basmakalıp olarak, bu tecrübeli kadınlar kısa saç permaları ve her yerde ev elbiseleriyle ya da pantolonlarıyla dolaşır. 30’lu yaşlardaki bayanlara ise böyle seslendiğiniz halde muhtemelen suçlanacaksınızdır.

Ajusshi 아저씨: Kelime anlamı ”amca” dır ama sizden daha yaşlı, tanımadığınız bir adama kibarca seslenmek için de ajusshi diyebilirsiniz. Akrabayı tanımlamak için kullanılmaz.

All-kill: Tüm önemli listelerde en üst noktaya ulaşan K-pop şarkıcısı için kullanılan garip şekilde bir şiddet terimidir. (BTS bu kelimenin tam anlamını taşıyor ^^)

Andwae 안돼: Genellikle güvensizlik, şok, korku ya da meydan okuma gibi anlarda kullanılan ve türkçesi ”hayatta olmaz/hiçbir şekilde!” olan kelimedir. Andwe ayrıca internette gezinirken ve bir skandal dolayısıyla tökezlerken ya da çirkin bir fan hikayesi okuduğunuzda istemsiz bir biçimde kendi kendinize defalarca söylediğiniz bir kelimedir.

Antis: Belirli bir oyuncu ya da şarkıcıya karşı cephe alan fanlara denir. Bu kişilerin antileri olurlar çünkü, kendi bias’larına kendilerince rakip görürler. Ve bazen gerçekten çirkinleşebiliyorlar

Benzer Yazılar

0 yorum: